Ensi askeleita

Heipä hei, tervetuloa lukemaan blogiani! Olen freelance kirjoittaja ja kahviin ja elokuviin addiktoitunut nainen Helsingistä, jolla tuntuu olevan paljon asiaa ja jostakin syystä pakottava tarve kertoa näistä asioista myös muille. Aikeenani on kirjoittaa vähintään pari kertaa kuussa huomioitani näkemistäni elokuvista, televisiosarjoista, lukemistani kirjoista, tai pohtia elämää ja kirjoittamista yleensä.

Päätin aloittaa tämän blogin pääasiallisesti vauhdittaakseni omaa kirjoittamistani ja pysyäkseni vireessä. Niin usein arkielämä sotkeutuu korkealentoisiin suunnitelmiini ja kampittaa ne, pakottaen keskittymään vaikkapa koirien lenkittämiseen juuri, kun mahtipontiset ideani ovat lähdössä lentoon. Yhtäkkiä sitä huomaa innostuksen laimenneen, ja kirjoittaminen jää tyystin. Toisinaan myös arkiaskareet toimivat pakokeinona, kun kirjoittaminen ei tahdo luonnistua, ja tiskaaminen on kerrassaan fantastinen idea ja pakko tehdä juuri nyt. Pian sitä huomaa siivonneensa koko asunnon katosta lattiaan ja kaiken energian kuluneen siihen. Ja jälleen kirjoittaminen unohtuu. Kärsin myös hienoisesta perfektionismista ja ei-niin-hienoisesta itsekriittisyydestä, ja saatan lähes loputtomiin hioa tekstejäni. Pahimmassa tapauksessa ne ovat jääneet pöytälaatikkoon. Blogin avulla toivoakseni pääsen täydellisyyden tavoittelusta eroon ja uskaltaudun reippaammin lähettämään raapustuksiani pois kontrollifriikkiyteni ja pöytälaatikkoni ulottuvilta. Olen työskennellyt pitkään ammattikirjoittajana, mutta osana isoa tiimiä, ja tekstini on aina hyväksytetty muilla. Nyt otan ensi askeleita aivan ihkaoman materiaalini luojana, ja se on yhtä aikaa sekä kiehtovaa että pelottavaa. Mutta turhahan se on mitään kirjoittaa julkaisemisen toivossa, jos ei kirjoituksia anna kenenkään lukea ja kritiikkiä opettele kestämään.

Kuten arvata saattaa, minulta meni oma aikani päättää blogin teema, nimi, oma nimimerkki (se mitä halusin käyttää oli viety, taas), ja mitä blogialustaa käyttää. Valitsin nimeksi Tuuleen kirjoitettua, koska sitähän kirjoittaminen oikeastaan on – hetkeksi jotakin oleellista saa vangittua elämästä, ihmisyydestä tai maailman menosta, kunnes se unohtuu mielistä uusien kirjoitusten tieltä, kuin tuulen puhaltamana. Tuuleen kirjoitettu on myös kauan sitten näkemäni Douglas Sirkin ohjaaman elokuvaklassikon nimi, pääosissaan upea Lauren Bacall ja Rock Hudson. Elämän hetkellisyys on siinäkin vahvasti läsnä. Tuntemani bloggaajat suosittelivat WordPressiä. joten tästä se siis lähtee, bloggaajan karriäärini. Kiva kun pistäydyit lukemassa, tule ihmeessä uudestaan.

2014-04-07 23.09.56

2 thoughts on “Ensi askeleita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s